Polędwiczki wieprzowe z imbirem i miodem

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe,
  • pół szklanki sosu sojowego,
  • kilka łyżek miodu (wedle uznania),
  • kilka ząbków czosnku,
  • kawałek świeżo startego imbiru,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.

Polędwiczki myjemy, osuszamy, nacieramy startym uprzednio czosnkiem i wkładamy do miski. Całość zalewamy sosem sojowym, przykrywamy talerzem i w takiej marynacie wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia mieszamy miód oraz imbir z częścią sosu sojowego i nacieramy mięso połową powstałej glazury. Obsmażamy mięso i wkładamy do rozgrzanego piekarnika, zalewając pozostałą częścią glazury. Pieczemy ok. 20-30 minut.
Upieczone schładzamy, kroimy na grube plastry i ponownie podgrzewamy w piekarniku. Podajemy z powstałym sosem imbirowo-miodowym.



Źródło: Polędwiczki wieprzowe z imbirem i miodem


Podobne wiadomosci:

  • Problem z miodem
  • Miód czy nie miód?
  • Miód czy nie miód?
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie wydruki z internetu lublin projekty powykonawcze dokumentacja powykonawcza skanowanie do pliku wielki format skanowanie kolor lublin wydruki lublin wielki format skan