Miód, cukier, sól…

Miód, produkt zawierający dużo cukrów prostych, pochodzący z przetworzonych przez pszczoły nektarów, może mieć nawet działanie lecznicze. Oprócz dodawania energii wpływa on też korzystnie m.in. na wątrobę, zwiększa wydzielanie żółci, obniża ciśnienie i podnosi odporność. 

photo by http://www.allinfodir.com

Biały cukier buraczany spotykamy w wielu produktach – nie tylko słodyczach, ciastkach, ale też jogurtach, serkach homogenizowanych, płatkach śniadaniowych czy słodzonych napojach, i to nie tylko tych gazowanych.


W solniczce mamy zazwyczaj sól kuchenną, czyli praktycznie czysty chlorek sodu bez żadnych cennych składników. Nadmierne spożycie takiej soli może powodować nadciśnienie i zaburzać pracę nerek.

Czytaj więcej…



Źródło: Miód, cukier, sól…


Podobne wiadomosci:

  • Czy syrop glukozowy możemy zadeklarować na etykiecie jako „cukier”?
  • Cukier jest często ukryty w produktach spożywczych pod innymi nazwami
  • TV PRZEŁOM. Promują pszczelarstwo i miód
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    kopiowanie skanowanie Lublin wielki format w lublinie skanowanie lublin skanowanie dokumentów lublin skanowanie dokumentacji lublin drukowanie z internetu