Cukier jest często ukryty w produktach spożywczych pod innymi nazwami

Otyłość, próchnica, cukrzyca i niedobory pokarmowe mogą być skutkiem nadmiernego spożycia przetworzonych cukrów prostych. Substancje słodzące zwykle nie zawierają żadnych składników odżywczych, a dostarczają dużą ilość pustych kalorii. Według WHO spożycie cukru nie powinno przekraczać 10 proc. dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Zastosowanie się do tych zaleceń może być trudne, ponieważ etykiety produktów spożywczych są często mylące. […]

Źródło: Cukier jest często ukryty w produktach spożywczych pod innymi nazwami


Podobne wiadomosci:

  • Czy syrop glukozowy możemy zadeklarować na etykiecie jako „cukier”?
  • Preparaty zawierające pochodne hydroksyantracenu zakazane w produktach spożywczych
  • Zagrożenie związane z zawartością MOAH i MOSH w produktach spożywczych
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie serwis ekspresów naprawa ekspresów Lublin w Lublinie wielki format w lublinie skanowanie lublin skanowanie dokumentów lublin serwis niszczarek lublin niszczarki lublin naprawa niszczarek lublin