Zmiany w dodatkach do żywności

Komisja Europejska zmieniała wymogi (specyfikacje) dotyczące kilku dodatków do żywności. Zmiany obejmują takie dodatki jak: polirycynooleinian poliglicerolu (E 476), glicerol (E 422), estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu (E 475) oraz polirycynooleinian poliglicerolu (E 476).

Rozporządzenie wchodzi w życie 20 lipca 2023 r.

Tekst rozporządzenia dostępny jest na: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX%3A32023R1329&qid=1688722254396

Artykuł Zmiany w dodatkach do żywności pochodzi z serwisu Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.

Źródło: Zmiany w dodatkach do żywności


Podobne wiadomosci:

  • Zmiany – znakowanie żywności
  • Zmiany – dodatki do żywności
  • Zmiany z zakresie planów kontroli żywności
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin skanowanie lublin tanie ksero lublin tanie ksero lublin szybki druk wysokonakładowy skanowanie lublin wydruki lublin centrum format lublin wielkoformatowe format