Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego

W ubiegły czwartek, mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w istotnym webinarze, zorganizowanym przez wiadomoscihandlowe.pl, poświęconym tematyce mięsa komórkowego. Wydarzenie to dostarczyło cennych perspektyw i spojrzeń na branżę mięsa komórkowego. Z ramienia FoodLaw udział brała dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, która przedstawiła prawny kontekst wprowadzania mięsa komórkowego do obrotu”.
W trakcie webinaru mogliśmy posłuchać również:
– Magdaleny Kowalewskiej PhD, która omówiła dynamikę rynku, inwestycje, popyt i podaż, dostarczając wglądu w kluczowe trendy,
– Macieja Otrębskiego, który skupił się na analizie trendów konsumenckich związanych z mięsem komórkowym,
– Wiesława Macherzynskiego, który przedstawił firmę LabFarm.pl pierwsza w Polsce działającą w tej dziedzinie.
Moderatorem całego wydarzenia był Łukasz Rawa.
Jeśli nie mieli Państwo okazji uczestniczyć w tym interesującym webinarze, zachęcamy do obejrzenia dostępnej transmisji pod poniższym linkiem ????
Dziękujemy organizatorom za wartościowe wydarzenie. Jeśli mają Państwo pytania dotyczące zagadnień prawnych związanych z mięsem komórkowym lub innymi aspektami prawnymi zachęcamy do skontaktowania się z naszym Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego

Artykuł Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego pochodzi z serwisu Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.

Źródło: Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego


Podobne wiadomosci:

  • Spożywanie mięsa może być ekologiczne?
  • Brytyjska FSA w sprawie wykrycia końskiego mięsa
  • W wędlinach woda zamiast mięsa!
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie skanowanie dokumentacji lublin wydruki lublin centrum format lublin wielkoformatowe format projekty powykonawcze dokumentacja powykonawcza skanowanie do pliku wielki format