Pory smażone z miodem

Składniki:

  • pory pokrojone w słupki,
  • kilka łyżek octu balsamicznego,
  • kilka łyżek miodu,
  • łyżka sezamu,
  • oliwa.

Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone w około 10-centymetrowe słupki pory. Gdy nabiorą koloru i zaczną się rozpadać, zmniejszamy ogień i dodajemy miód oraz ocet balsamiczny. Mieszamy. Gdy sos zgęstnieje, zdejmujemy pory z ognia oraz posypujemy uprażonym uprzednio sezamem. Podajemy gorące z grzankami.



Źródło: Pory smażone z miodem


Podobne wiadomosci:

  • Maseczka z miodem do usuwania zmarszczek
  • Problem z miodem
  • Mleko z miodem i bąki promują Polskę
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie wielki format w lublinie skanowanie lublin skanowanie dokumentów lublin skanowanie lublin projekty powykonawcze archiwizacja dokumentacji skanowanie do pliku wielki format