Miód można rozpuszczać w kuchence mikrofalowej

Kto lubi skrystalizowany miód? Nikt. Gospodynie domowe zwykle wkładają
go do garnka z zimną wodą i podgrzewają. Często jednak kończy się to
pęknięciem słoika. Można tego uniknąć „upłynniając” miód w kuchence
mikrofalowej. Słoik z 250 g miodu (otwarty!) wystarczy wstawić na 2-3
minuty do kuchenki nastawionej na moc 180 W. Tak rozpuszczony, zachowuje
smak i wartości odżywcze.



Źródło: Miód można rozpuszczać w kuchence mikrofalowej


Podobne wiadomosci:

  • Na zimę dobre miody
  • Miód na trądzik
  • Miód odmładza ciało i duszę
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie kopiarki warszawa skanowanie kolor lublin skanowanie lublin wielki format skan kserokopiarki warszawa