GWARZENIE PRZY WARZENIU (538).

Zdążyć przed wiewiórkami, dzięciołami i myszkami. Zebrać z krzewu, czy z podłoża, dosuszyć, zemleć i piec torty, tarty, placki i budynie gotować na parze. Albo też nastawić nalewkę orzechową. Jest wspaniała i działa kojąco na cielesne wapory i obolałą duszę. Tylko jedną ma wadę – musi stać w ciemnym i chłodnym miejscu… pół roku!!! – pisze Wanda Czubernatowa proponując sporządzenie nalewki na „lyskach”, której odrobinę można wypić za spokój dusz pokutujących… co chodzą i jęczą w dzień zaduszny.

Źródło: GWARZENIE PRZY WARZENIU (538).


Podobne wiadomosci:

  • GWARZENIE PRZY WARZENIU (497).
  • GWARZENIE PRZY WARZENIU (547).
  • GWARZENIE PRZY WARZENIU (224).
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie skanowanie lublin wydruki lublin centrum format lublin wielkoformatowe format projekty powykonawcze dokumentacja powykonawcza skanowanie do pliku wielki format