Glutaminian sodu zwiększa ryzyko nadwagi

Według naukowców stopnień przetworzenia żywności jest odwrotnie proporcjonalny do pobudzanego uczucia sytości. Produkty rafinowane są zazwyczaj ubogie w błonnik i zawierają dużą ilość tłuszczów lub cukrów dodawanych, a także wzmacniaczy smaku, które zaburzają naturalny apetyt i mogą powodować nadwagę. Zgodnie z danymi Światowej Organizacji Zdrowia, od 1980 roku odsetek osób otyłych lub z nadwagą wzrósł […]

Post Glutaminian sodu zwiększa ryzyko nadwagi pojawił się poraz pierwszy w Ekogroup.info – Ekologia | Recykling | Energia Odnawialna | Ochrona Środowiska.

Źródło: Glutaminian sodu zwiększa ryzyko nadwagi


Podobne wiadomosci:

  • Stosowanie pigułek antykoncepcyjnych zwiększa ryzyko zakażenia HIV
  • Ograniczaj spożywanie żywności z dodatkami sztucznych barwników, konserwantów oraz innych syntetycznych dodatków – część druga
  • 25 proc. ciężarnych Polek zmaga się z nadwagą lub otyłością
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie zesłańców sybiru lublin projekty powykonawcze dokumentacja powykonawcza skanowanie do pliku wielki format kserokopiarki