Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego
W ubiegły czwartek, mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w istotnym webinarze, zorganizowanym przez wiadomoscihandlowe.pl, poświęconym tematyce mięsa komórkowego. Wydarzenie to dostarczyło cennych perspektyw i spojrzeń na branżę mięsa komórkowego. Z ramienia FoodLaw udział brała dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, która przedstawiła prawny kontekst wprowadzania mięsa komórkowego do obrotu”.
W trakcie webinaru mogliśmy posłuchać również:
– Magdaleny Kowalewskiej PhD, która omówiła dynamikę rynku, inwestycje, popyt i podaż, dostarczając wglądu w kluczowe trendy,
– Macieja Otrębskiego, który skupił się na analizie trendów konsumenckich związanych z mięsem komórkowym,
– Wiesława Macherzynskiego, który przedstawił firmę LabFarm.pl pierwsza w Polsce działającą w tej dziedzinie.
Moderatorem całego wydarzenia był Łukasz Rawa.
Jeśli nie mieli Państwo okazji uczestniczyć w tym interesującym webinarze, zachęcamy do obejrzenia dostępnej transmisji pod poniższym linkiem
Dziękujemy organizatorom za wartościowe wydarzenie. Jeśli mają Państwo pytania dotyczące zagadnień prawnych związanych z mięsem komórkowym lub innymi aspektami prawnymi zachęcamy do skontaktowania się z naszym Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego
Artykuł Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego pochodzi z serwisu Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.
Źródło: Sytuacja prawna mięsa laboratoryjnego
Podobne wiadomosci:
Spożywanie mięsa może być ekologiczne?Brytyjska FSA w sprawie wykrycia końskiego mięsaW wędlinach woda zamiast mięsa!