Miodowy sernik gotowany

 fot: recipebridge.com

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 2 duże łyżki miodu
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kg białego sera
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 kostka margaryny
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

  • Z
    podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części. Średniej
    wielkości blaszkę wsmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia.
    Każdą część ciasta rozwałkować i upiec kolejno 4 placki. Mój piekarnik
    dość „ostro” grzeje, więc każdy placek piecze się ok. 15 min., aż
    nabierze złotego koloru. Upieczone placki wystudzić. Po wystudzeniu
    placki mogą się wydawać twarde, ale takie mają być.
  • Przygotować
    masę serową: ser przekręcić 3 razy przez maszynkę. Margarynę rozpuścić,
    dodać cuker i ser, dobrze wymieszać. Zagotować masę ciągle mieszając.
    Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w mleku. Dodać do gotującej się masy i
    dobrze wymieszać. Dodać całe jajka oraz rodzynki i ponownie zagotować.
    Masa musi być gęsta! Jeśli masa byłaby zbyt rzadka można dodać więcej
    mąki ziemniaczanej. Masę chwilę przestudzić. Placki przekładać ciepłą
    masą. Można polać po wierzchu polewą czekoladową.


  • Źródło: Miodowy sernik gotowany


    Podobne wiadomosci:

  • Miodowy antybiotyk
  • Miesiąc miodowy dla zdrowia – Miody Lune de Miel
  • Miodowy sposób na zimową pielęgnację
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie skanowanie lublin skanowanie lublin serwis ekspresów do kawy lublin