Miodowy antybiotyk

Naukowcy z Holandii w niedługim czasie stworzą miodowy antybiotyk. Wykazali oni po raz pierwszy, że białko o nazwie defenzyna-1, które dostaje się do miodu dzięki pszczołom, posiada silne właściwości bakteriobójcze. Wszystkie bakterie wywołujące choroby giną, jeżeli do 10 ml roztworu z nimi dodaje się od 1 do 2 ml miodu. Naukowcy są jak najlepszej myśli, że uda im się stworzyć nowy, skuteczny antybiotyk – człowiek spożywa przecież miód od epoki kamienia, a mimo to bakterie nie zdołały się na niego uodpornić.



Źródło: Miodowy antybiotyk


Podobne wiadomosci:

  • Napar z kory drzewa lapacho działa jak naturalny antybiotyk
  • Miesiąc miodowy dla zdrowia – Miody Lune de Miel
  • Miodowy sposób na zimową pielęgnację
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin skanowanie lublin wydruki lublin centrum tanie wydruki lublin wielkoformatowe format kopiarki warszawa serwis kopiarek convert Warszawa naprawa ksero Warszawa