Zupa orkiszowa z miodem

Składniki: 2 łyżki łamanych ziaren orkiszu (kaszki orkiszowej), kilka rodzynków, szczypta galgantu, szczypta bertramu, szczypta cynamonu, miód (według uznania) do smaku, 2 szklanki wody, ewentualnie łyżeczka babki płesznik.
Jak ją zrobić:  Zalewamy kaszkę zimną wodą. Mieszając, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 minut, po czym dodajemy rodzynki i zostawiamy na ogniu jeszcze 3 minuty. Na talerzu posypujemy bertramem, galgantem i cynamonem. Możemy też dodać miód. Jeśli chcemy schudnąć, dokładamy babkę płesznik.

Co nam to daje? Czytaj więcej…



Źródło: Zupa orkiszowa z miodem


Podobne wiadomosci:

  • Problem z miodem
  • Mleko z miodem i bąki promują Polskę
  • POMORSKIE POWITANIE JESIENI.
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie serwis ekspresów serwis ekspresów do kawy w Lublinie plakaty lublin wydruki lublin centrum tanie formaty lublin wielkoformatowe format