PYSZNE KARNAWAŁOWE PIEROGI.

Przepis na karnawałowe pierogi z… grochem i orzechami zadomowił się w naszej redakcyjnej kuchni przed kilkunastu laty.  Został do niej  „zaimportowany” z przeglądu góralskiego jadła karnawałowego w  Białym Dunajcu.
Ich niezapomniany, zaskakujący smak kojarzy się nam z radosnym czasem  karnawału, więc najczęściej w  tym okresie je sporządzamy i pałaszujemy. Ich podanie na stół poprzedza – zazwyczaj – także karnawałowy i białodunajecki – żur na kiszonych rydzach.

Źródło: PYSZNE KARNAWAŁOWE PIEROGI.


Podobne wiadomosci:

  • CHRUSTY I RÓŻE KARNAWAŁOWE.
  • A może by tak turystyka kulinarna?
  • Oczyszczanie organizmu po świętach
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin drukowanie serwis niszczarek lublin niszczarki lublin naprawa niszczarek lublin projekty powykonawcze archiwizacja dokumentacji skanowanie do pliku wielki format skanowanie kolor lublin skanowanie lublin wielki format skan