Dlaczego boimy się chińskiego miodu?
Kto z Was jadł Chiński miód? Zapewne powiecie, że każdy, bo nasz rynek zalany jest chińszczyzną od igieł poprzez fajerwerki po samochody. I tu się mylicie. Jedliście tylko mieszankę miodu Chińskiego z jakimś Unijnym. A co to za miód z Unii??? Chiński to wiadomo, a z Unii to czarna dziura. Nie wiadomo dlaczego nikt nie pokusił się o sprzedaż normalnego Chińskiego miodu w sklepach. W naszym kraju mamy wielu koneserów miodów pszczelich, a ci z pewnością chcieliby kupić właśnie Chiński miód, ale nie mogą dlatego, że lepiej go zmieszać z jakiś unijnym badziewiem i sprzedać jako mieszankę. Czyżby nasz unijny miód był tak beznadziejny, że trzeba go mieszać z Chińskim miodem? Przeanalizujcie ten film. Można dojść do wniosku, że w Chińskiej pasiece ten skośnooki pszczelarz musi zdrowo „zapieprzać”, a w Unijnych pasiekach to pszczoły robią miód…
Źródło: Dlaczego boimy się chińskiego miodu?
Podobne wiadomosci:
Wydobycie gazu z łupków – doświadczenia chińskiego Ministerstwa Ziemi i Zasobów NaturalnychDlaczego weganie nie jedzą miodu?Dlaczego pingwiny tracą pióra?