Cukier jest często ukryty w produktach spożywczych pod innymi nazwami

Otyłość, próchnica, cukrzyca i niedobory pokarmowe mogą być skutkiem nadmiernego spożycia przetworzonych cukrów prostych. Substancje słodzące zwykle nie zawierają żadnych składników odżywczych, a dostarczają dużą ilość pustych kalorii. Według WHO spożycie cukru nie powinno przekraczać 10 proc. dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Zastosowanie się do tych zaleceń może być trudne, ponieważ etykiety produktów spożywczych są często mylące. […]

Źródło: Cukier jest często ukryty w produktach spożywczych pod innymi nazwami


Podobne wiadomosci:

  • Preparaty zawierające pochodne hydroksyantracenu zakazane w produktach spożywczych
  • Czy syrop glukozowy możemy zadeklarować na etykiecie jako „cukier”?
  • Zagrożenie związane z zawartością MOAH i MOSH w produktach spożywczych
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin drukowanie wydruki lublin centrum tanie formaty lublin wielkoformatowe format skanowanie dokumentacji lublin skanowanie kolor lublin wydruki lublin wielki format skan