Jakość handlowa wyrobów cukierniczych
W lipcu 2024 r. Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS) przedstawiła wyniki planowej kontroli w zakresie jakości handlowej wyrobów cukierniczych, przeprowadzonej w pierwszym kwartale 2024 r.
Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej wyrobów cukierniczych, w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami i deklarowanymi wymaganiami. Produktami priorytetowymi były wyroby czekoladowe, nadziewane i czekolady zawierające ciastka.
Niniejsza kontrola przeprowadzona została u 44 producentów. Nieprawidłowości stwierdzono w 13 zakładach produkcyjnych (29,5 % skontrolowanych).
W Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego każdego dnia wspieramy podmioty z branży spożywczej m.in. w zapewnieniu zgodności oznakowania środków spożywczych, w tym wyrobów cukierniczych. Zachęcamy do kontaktu z naszym Zespołem.
![????](http://ekologia.yum.pl/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/e5559_1f4f1.png)
22 398 60 79
![????](http://ekologia.yum.pl/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/2a40e_1f4cd.png)
Wiejska 17 lok. 6, 00-480 Warszawa
![✉](http://ekologia.yum.pl/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/2a40e_2709.png)
biuro@food-law.pl
Artykuł Jakość handlowa wyrobów cukierniczych pochodzi z serwisu Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.
Źródło: Jakość handlowa wyrobów cukierniczych
Podobne wiadomosci:
Jakość handlowa wyrobów cukierniczychJakość handlowa piwa w 2022 r. – błędy w oznakowaniuJakość handlowa olejów roślinnych w 2022 r.