Targi spożywcze Grüne Woche w Berlinie – czym się pochwalimy?
Największe na świecie targi żywności, rolnictwa i ogrodnictwa w Berlinie 20-29 styczeń 2012 będzie gościć również wystawców z Polski. Oto czym smacznym możemy się pochwalić:
- LGD Qwsi zaprezentuje miody (lipowy, rzepakowy, gryczany, wielokwiatowy) i pyłek pszczeli.
- Stowarzyszenie Ślężanie Lokalna Grupa Działania przygotowało chleb żytni na zakwasie z młyna w Jordanowie Śląskim, nagrodzony w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo. Ślężanie wystawią także wyroby wędliniarsko-garmażeryjne z rodzinnej Masarni Galicja, miód pszczeli z gospodarstwa pasiecznego oznaczony certyfikatem jakości wydanym przez Polski Związek Pszczelarstwa i naturalną niskozmineralizowaną wodę Ślężanka czerpaną z podziemnego źródła w nieczynnej kopalni magnezytu. Będą także ślężańskie ogórki i kapusta kwaszona z Maniowa wpisane na listę tradycyjnych i regionalnych produktów Dolnego Śląska oraz Smalczyk Czarownic Ślężańskich, wędzony Pstrąg Ślężański oraz Wędzonki Kanoników.
Źródło: Targi spożywcze Grüne Woche w Berlinie – czym się pochwalimy?