Spożywanie produktów nieprzetworzonych
|
Źródło; www.sxc.hu |
Spożywanie produktów nieprzetworzonych zawierających naturalne witaminy, sole mineralne, błonnik oraz przede wszystkim niezbędne każdemu z nas nienasycone kwasy tłuszczowe to jedna z podstawowych, złotych zasad diety. Jeśli chcesz się zdrowo odżywiać, to nie powinieneś o niej zapominać!
Świeże i przetworzone w określony sposób warzywa i owoce są najlepszym i także niezastąpionym źródłem witamin, soli mineralnych oraz błonnika a także wielu innych tylko z pozoru mniej ważnych związków takich jak np. bioflawonoidy, substancji witaminopodobnych i nie wchodzących w skład witamin i minerałów antyoksydantów. Żadne inne preparaty ani suplementy nie są w stanie dostarczyć Ci ich w takiej ilości co ważne również jakości jak naturalne produkty. Nie myśl sobie, że możesz zacząć się głodzić, a niezbędne organizmowi substancje dostarczać przy pomocy suplementów diety. Nie tędy droga. Drastyczna głodówka nigdy nie jest odpowiednim wyjściem. Dzięki niej z pewnością nie uda Ci się uzyskać upragnionego efektu. Nawet jeśli choć trochę schudniesz lub schudniesz bardzo wiele, to ten stan nie utrzyma się długo. Wkrótce bowiem dopadnie Cię efekt jo-jo. Należy zatem przede wszystkim przykładać wagę do tego, aby jeść z głową a nie do tego, aby rezygnować z jedzenia w ogóle.
Źródło: Spożywanie produktów nieprzetworzonych
Podobne wiadomosci:
Spożywanie produktów nieprzetworzonych – część drugaSpożywanie produktów light może być szkodliwe dla zdrowiaSpożywanie wątróbki przez kobiety w ciąży może doprowadzić do poważnych wad rozwojowych płodu