Spożywanie wątróbki przez kobiety w ciąży może doprowadzić do poważnych wad rozwojowych płodu

Zarówno niedożywienie, jak i nadmierna podaż kalorii w trakcie ciąży zaburzają prawidłowy rozwój płodu i negatywnie wpływają na zdrowie matki. Dieta kobiety spodziewającej się dziecka powinna być przede wszystkim zbilansowana pod względem jakości, a nie ilości spożywanych produktów. Dietetycy apelują, że niektóre pokarmy muszą być wykluczone z jadłospisu ciężarnych, ze względu na ryzyko wywołania wad […]

Post Spożywanie wątróbki przez kobiety w ciąży może doprowadzić do poważnych wad rozwojowych płodu pojawił się poraz pierwszy w Ekogroup.info – Ekologia | Recykling | Energia Odnawialna | Ochrona Środowiska.

Źródło: Spożywanie wątróbki przez kobiety w ciąży może doprowadzić do poważnych wad rozwojowych płodu


Podobne wiadomosci:

  • Kobiety w ciąży powinny być aktywne fizycznie
  • Kobiety ciężarne nie powinny jeść więcej. Ważne jest jednak zwiększenie substancji odżywczych w diecie
  • Kobiety w ciąży nie powinny spożywać ryb bałtyckich i tłustego mięsa
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie projekty powykonawcze dokumentacja powykonawcza skanowanie do pliku wielki format tanie ksero lublin tanie ksero lublin szybki druk wysokonakładowy skanowanie lublin