Opinia EFSA w sprawie oliwek i oliwy z oliwek

W dniu 21 maja 2012 r. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności opublikował opinię naukową na temat modyfikacji Najwyższego Dopuszczalnego Stężenia Pozostałości dimetoatu w oliwkach przeznaczonych do produkcji oliwy i oliwek stołowych.  Zgodnie z art 6 rozporządzenia (WE) nr 396/2005, Grecja,  otrzymała wniosek od Cheminova A/S  z wnioskiem o podwyższenie NDP dla substancji czynnych dimetoatu od wartości 2 mg / kg do 3 mg / kg.

Treść opinii dostępna jest tutaj.

Źródło: Opinia EFSA w sprawie oliwek i oliwy z oliwek


Podobne wiadomosci:

  • Jakość handlowa oliwy z oliwek w 2022 r.
  • Wyrok TSUE w sprawie oliwy z oliwek
  • Opinia naukowa EFSA w sprawie aromatów
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie wydruki z internetu lublin projekty powykonawcze archiwizacja dokumentacji skanowanie do pliku wielki format skanowanie dokumentacji lublin