Kurczak, botwinka i miód

Roladka z kurczaka z sosem malinowym

Składniki:

  • 100 g botwinki
  • 100 ml czerwonego wina
  • 100 g malin
  • 250 g piersi kurczaka
  • 80 g sera z niebieską pleśnią
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
 Przygotowanie:

Umyte łodygi botwinki zalej winem, dodaj miód i odrobinę wody, ugotuj do miękkości. Wyjmij je z rondla i odstaw, by ostygły.
Odparuj pozostały w rondlu płyn do objętości 20 ml. Do sosu dodaj
przetarte przez sito maliny, sos worcester i miód, krótko podgrzej.
Mięso oczyść z błon, rozbij tłuczkiem, natrzyj solą i pieprzem. Posyp
pokruszonym serem i zwiń, formując roladkę. Ułóż na posmarowanej oliwą
folii aluminiowej, zawiń, mocno skręcając końce. Wstaw do piekarnika
rozgrzanego do 180 st. C i zapiekaj 15-18 min. Wyjmij z piekarnika,
odstaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w plastry.
Ułóż na botwince, polej gorącym sosem malinowym.

 



Źródło: Kurczak, botwinka i miód


Podobne wiadomosci:

  • Co zawiera kurczak w McDonalds?
  • Miód o smaku runa
  • Dania kuchni azjatyckiej pod lupą IJHARS
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie wielki format w lublinie skanowanie lublin skanowanie dokumentów lublin skanowanie dokumentacji lublin skanowanie lublin hempla 4 wydruki lublin centrum