II KOCIOŁEK GALICYJSKI.

Parzybroda, kiełbasa z dzika, podpłomyk, komiśniak i chleb prądnicki, hałuski pasztet fasolowy, przetwory owocowe i warzywne, gołki czy miód spadziowy to niektóre tylko potrawy i produkty tradycyjne prezentowane w minioną niedzielę, w Miasteczku Galicyjskim (Sądecki Park Etnograficzny), podczas II edycji „Kociołka Galicyjskiego”.
Nagroda główna, wraz z  dyplomem, tytułem „Anielskiego Smaku” i kompletem garnków, trafiła do rąk Katarzyny Sułkowskiej z gospodarstwa agroturystycznego „U Sułków”, w Wyskitnej k/Grybowa, za smakowitą polewkę piwną.

Źródło: II KOCIOŁEK GALICYJSKI.


Podobne wiadomosci:

  • Z cyklu Ornitologie: Gil / From the Ornithologies series: Eurasian Bullfinch
  • Zaczął się jarmark bożonarodzeniowy w łódzkiej Manufakturze
  • Miasteczko Galicyjskie
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    drukowanie skanowanie Lublin wydruki lublin centrum tanie wydruki lublin wielkoformatowe format serwis niszczarek lublin niszczarki lublin naprawa niszczarek lublin serwis ekspresów do kawy lublin