Czy masło francuskie zawsze pochodzi z Francji? O znakowaniu produktów spożywczych
Polecamy Państwu najnowszy odcinek podcastu Gazety Wyborczej „8:10″, którego gościem była dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska. Rozmowa dotyczyła aktualnych wymogów dotyczących znakowania żywności oraz zmian, jakich w najbliższym czasie możemy się spodziewać.
W ramach rozmowy poruszono kwestie informowania konsumentów o pochodzeniu całego produktu oraz poszczególnych składników i zasady dotyczące znakowania alternatyw mięsa oraz nabiału. Nie zabrakło również tematu kar i sankcji, jakie na producentów błędnie znakujących żywność mogą nakładać organy kontrolne.
Pełną rozmowę, która jest częścią cyklu edukacyjnego „Jedna planeta. Jedno życie. Żywność” znajdą Państwo TUTAJ.
Artykuł Czy masło francuskie zawsze pochodzi z Francji? O znakowaniu produktów spożywczych pochodzi z serwisu Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.
Źródło: Czy masło francuskie zawsze pochodzi z Francji? O znakowaniu produktów spożywczych