Czy masło francuskie zawsze pochodzi z Francji? O znakowaniu produktów spożywczych

Polecamy Państwu najnowszy odcinek podcastu Gazety Wyborczej „8:10″, którego gościem była dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska. Rozmowa dotyczyła aktualnych wymogów dotyczących znakowania żywności oraz zmian, jakich w najbliższym czasie możemy się spodziewać.

W ramach rozmowy poruszono kwestie informowania konsumentów o pochodzeniu całego produktu oraz poszczególnych składników i zasady dotyczące znakowania alternatyw mięsa oraz nabiału. Nie zabrakło również tematu kar i sankcji, jakie na producentów błędnie znakujących żywność mogą nakładać organy kontrolne.

Pełną rozmowę, która jest częścią cyklu edukacyjnego „Jedna planeta. Jedno życie. Żywność” znajdą Państwo TUTAJ.

Artykuł Czy masło francuskie zawsze pochodzi z Francji? O znakowaniu produktów spożywczych pochodzi z serwisu Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.

Źródło: Czy masło francuskie zawsze pochodzi z Francji? O znakowaniu produktów spożywczych


Podobne wiadomosci:

  • Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
  • Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
  • Ile tłuszczów trans skrywa masło i margaryna?
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin drukowanie skanowanie kolor lublin wydruki lublin wielki format skan wielki format w lublinie skanowanie lublin skanowanie dokumentów lublin projekty powykonawcze archiwizacja dokumentacji skanowanie do pliku wielki format