Warunki sprzedaży żywności w aptece

Sprzedaż żywności w aptece podlega pewnym ograniczeniom, które mają na celu zapewnienie bezpieczeństwa konsumentów oraz zgodność z obowiązującymi standardami.
  • Rodzaje żywności: W aptekach można sprzedawać głównie produkty spożywcze, które mają szczególne przeznaczenie medyczne lub zdrowotne, w tym m.in. suplementy diety oraz żywność zawierającą w składzie farmakopealne naturalne składniki pochodzenia roślinnego.
  • Warunki sprzedaży: Przechowywanie i sprzedaż wyrobów z tej kategorii nie może przeszkadzać podstawowej działalności apteki.
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji!
???? 22 398 60 79
???? Wiejska 17 lok. 6, 00-480 Warszawa
???? biuro@food-law.pl

Artykuł Warunki sprzedaży żywności w aptece pochodzi z serwisu Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.

Źródło: Warunki sprzedaży żywności w aptece


Podobne wiadomosci:

  • Dodatki do żywności w galaretce
  • Pachnące choinki z ekologicznym przesłaniem już w sprzedaży
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin skanowanie lublin naprawa ekspresów serwis ekspresów do kawy warszawa wielki format w lublinie skanowanie lublin skanowanie dokumentów lublin wydruki lublin centrum tanie formaty lublin wielkoformatowe format