Robale na zdrowie – kuchnia pełna niespodzianek

Larwy  trutowe  w  naszym kraju  traktowane  są  jako  odpad.  Są  one  masowo  usuwane z  rodzin   pszczelich, jako  naturalny  sposób  zwalczania  warrozy. Okazuje  się, że stanowią one  pełnowartościowe białko  zawierające  wszystkie egzogenne aminokwasy  nadające  się  do   spożycia, produkcji  leków i kosmetyków. W   homogenacie  trutowym  znajdują  się  także   mikropierwiastki  i  witaminy. Są  to: cynk, mangan, żelazo, magnez,  fosfor. Są  one  łatwo   przyswajalne  przez  organizm.  Witaminy: D, A, B2, B3, B4. Dużo  w  nim choliny, która w organizmie   człowieka  wpływa na  przemianę  cukrów regulując tym zawartość  insuliny we krwi…

Larwy trutni

Czytaj więcej…



Źródło: Robale na zdrowie – kuchnia pełna niespodzianek


Podobne wiadomosci:

  • Ekokook – ekologiczna kuchnia jutra?
  • Kuchnia wegetariańska – Pasztet z selera
  • Naturalny sposób na zdrowie
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin skanowanie lublin skanowanie kolor lublin skanowanie lublin wielki format skan serwis ekspresów serwis ekspresów do kawy w Lublinie wydruki lublin centrum tanie formaty lublin wielkoformatowe format