Zafałszowanie fileta z kurczaka?

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych kontroluje w swojej praktyce również parametry jakościowe produktów, wykonując badania laboratoryjne. W jednej z ostatnich decyzji (KO.8230.51.2023 z 21.07.2023) inspekcja zakwalifikowała zawyżoną wartość współczynnika masy wody do masy białka filecie z kurczaka jako zafałszowanie artykułu rolno-spożywczego.

Artykuł Zafałszowanie fileta z kurczaka? pochodzi z serwisu Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego.

Źródło: Zafałszowanie fileta z kurczaka?


Podobne wiadomosci:

  • Jakie są warunki stosowania nazwy składnika „mięso z kurczaka”?
  • Co zawiera kurczak w McDonalds?
  • Kurczak, botwinka i miód
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin skanowanie w lublinie skanowanie lublin wydruki lublin centrum tanie formaty lublin wielkoformatowe format wydruki z internetu lublin projekty powykonawcze dokumentacja powykonawcza skanowanie do pliku wielki format