W wędlinach woda zamiast mięsa!

Aż do 15 procent wędlin, które wytwarzają podkarpaccy producenci, zamiast tłuszczów dodawana jest woda i za mało jest mięsa w mięsie. Nie najlepiej pod tym względem jest z przetworami rybnymi (za mało ryby w rybie), soków (za dużo wody). Zaniżana jest też w piwie zawartość ekstraktu sodowo-chmielowego i alkoholu. Za takie nadużycia zakłady przetwórcze z [...]

Źródło: W wędlinach woda zamiast mięsa!


Podobne wiadomosci:

  • Spożywanie mięsa może być ekologiczne?
  • Wyniki kontroli jakości handlowej mięsa, wędlin i serów sprzedawanych luzem
  • Czy woda posiada własną pamięć?
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie skanowanie dokumentacji lublin serwis niszczarek lublin niszczarki lublin naprawa niszczarek lublin serwis ekspresów serwis ekspresów do kawy w Lublinie