Spada spożycie pieczywa

Spada spożycie pieczywa. W ubiegłym roku Polacy zjedli o 2,5 kg pieczywa mniej niż w 2014 Polacy jedzą coraz mniej pieczywa. W 2015 roku spożycie wyniosło ponad 45 kg i było niższe o 2,5 kg niż w 2014 roku. Na malejąca konsumpcję wpływa przede wszystkim moda na zdrowe odżywianie i niska świadomość na temat zdrowych gatunków pieczywa. Problemem jest także niska jakość niektórych produktów. Konsumpcja pieczywa w Polsce spada z roku na rok. GUS podał,

Artykuł Spada spożycie pieczywa pojawił się poraz pierwszy w Ekogroup.info – Ekologia | Recykling | Energia Odnawialna | Ochrona Środowiska.

Źródło: Spada spożycie pieczywa


Podobne wiadomosci:

  • Błędy w oznakowaniu dużym problemem jakości handlowej pieczywa w 2022 r.
  • Spożycie ekologicznej żywności w Polsce jest 15 razy mniejsze niż na Zachodzie. Rynek będzie jednak rósł
  • Nadmierne spożycie soli jest odpowiedzialne za 50 proc. udarów mózgu i zawałów serca
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin skanowanie lublin skanowanie lublin serwis ekspresów do kawy warszawa naprawa ekspresów odkamienianie ekspresów kawowych