Pij soki! – część druga
|
Źródło: www.sxc.hu |
W poprzedniej części tego artykułu powiedziałam Ci o tym, jak ważne jest to, żeby pić odżywcze soki owocowe i warzywne. Dowiedziałaś się również, że sok sokowi nie równy i jeśli zależy Ci na tym, aby nabyć produkt, którego spożycie przełoży się na jakąś wartość dla Ciebie powinnaś zawsze zaznajomić się z tym co ma Ci do powiedzenia producent na etykiecie.
Nie daj się nabrać na to, że dany sok jest bez konserwantów. W praktyce bowiem rzadko zdarza się, że tego typu produkty nie miały żadnych substancji konserwujących. Ważne jest jednak to jakie są to substancje oraz ile ich jest. Wiele osób spożywa soki owocowe i warzywne na śniadanie. Jest to dobra opcja. Początek dnia jest bowiem najlepszym czasem na to, aby doładować swój organizm odpowiednią dawką witamin. W Wielkiej Brytanii czy w Ameryce standardem jest sok pomarańczowy spożywany do śniadania. U nas nie ma co prawda jeszcze takiej reguły, ale warto ją wprowadzić we własnym domu. Jeśli masz własny ogród lub sad lub też wiesz, gdzie możesz kupić naprawdę świeże warzywa, to warto postawić na soki domowej produkcji. Ich przygotowanie przeważnie nie jest zbyt trudne. Wystarczy zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt a całość nie zajmie Ci dłużej niż kilkanaście minut. W nagrodę za czas i energię, którą w to włożyłeś otrzymujesz świeży soczek o bardzo dużej ilości składników odżywczych.
Źródło: Pij soki! – część druga
Podobne wiadomosci:
Polacy zwiększają wydatki na naturalne i zdrowe sokiPolska może stać się drugą NorwegiąWoda Twoim sprzymierzeńcem – część druga