News…

Pszczelarstwo

wPolityce.pl  - ‎10 kwi 2014‎
W ramach akcji „Przychylmy Pszczołom Nieba” Greenpeace rozpoczął budowę hoteli dla dzikich pszczół na zimę. Fundusze na budowę hoteli zebrano wśród 5 tys. osób, które uczestniczyły we wrześniu 2013 roku w akcji społecznej Greenpeace „Adoptuj …
Rzeczpospolita  - ‎10 kwi 2014‎
Firmy produkujące żywność i inni producenci, którzy dodają do miodu substancje słodzące muszą uprzedzać konsumentów na etykietach swych wyrobów, że są to mieszanki (blend). Jedynie ci, którzy nie dodają cukru, syropu kukurydzianego czy innych …
Gazeta Powiatowa  - ‎8 kwi 2014‎
Oławscy pszczelarze, nauczeni złym doświadczeniem, wspólnie z działaczami Dolnośląskiej Izby Rolniczej, zorganizowali 11 marca, w Starostwie Powiatowym, spotkanie szkoleniowo-informacyjne. Prowadzili je prezes Henryk Kłak oraz przewodniczący Rady
Gazeta.pl  - ‎11 kwi 2014‎
Wśród kulinariów są sery z Korycina i oscypki, ciasta (m.in. keksy, sękacze i makowce), chleby i wędliny litewskie, tatarskie przysmaki, garmażerka z ryb, a także miody, w tym miody pitne z podlaskiej miodosytni. Dla dzieci gratką będą lizaki z

Cukier, stewia, fruktoza, miód – czym słodzić?

Sport.pl  - ‎9 kwi 2014‎
WHO bije na alarm – zjadamy 40 kg cukru rocznie. To dwa razy za dużo. Ale większość z nas nie wyobraża sobie życia bez słodkiego smaku. Warto przyjrzeć się bliżej, czym słodzimy potrawy i co dodają do produktów producenci żywności. Bo słodzić można …


Źródło: News…


Podobne wiadomosci:

  • Francja zakazuje wegeburgerów
  • Francja zakazuje wegeburgerów
  • Food Standards Agency w sprawie bezpieczeństwa żywności
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie tanie ksero lublin tanie kopiowanie lublin szybki druk wysokonakładowy wydruki lublin centrum format lublin wielkoformatowe format skanowanie dokumentacji lublin