News…
|
wPolityce.pl |
- 10 kwi 2014 |
|
W ramach akcji „Przychylmy Pszczołom Nieba” Greenpeace rozpoczął budowę hoteli dla dzikich pszczół na zimę. Fundusze na budowę hoteli zebrano wśród 5 tys. osób, które uczestniczyły we wrześniu 2013 roku w akcji społecznej Greenpeace „Adoptuj …
|
Rzeczpospolita |
- 10 kwi 2014 |
|
Firmy produkujące żywność i inni producenci, którzy dodają do miodu substancje słodzące muszą uprzedzać konsumentów na etykietach swych wyrobów, że są to mieszanki (blend). Jedynie ci, którzy nie dodają cukru, syropu kukurydzianego czy innych …
|
Gazeta Powiatowa |
- 8 kwi 2014 |
|
Oławscy pszczelarze, nauczeni złym doświadczeniem, wspólnie z działaczami Dolnośląskiej Izby Rolniczej, zorganizowali 11 marca, w Starostwie Powiatowym, spotkanie szkoleniowo-informacyjne. Prowadzili je prezes Henryk Kłak oraz przewodniczący Rady …
|
Gazeta.pl |
- 11 kwi 2014 |
|
Wśród kulinariów są sery z Korycina i oscypki, ciasta (m.in. keksy, sękacze i makowce), chleby i wędliny litewskie, tatarskie przysmaki, garmażerka z ryb, a także miody, w tym miody pitne z podlaskiej miodosytni. Dla dzieci gratką będą lizaki z …
|
WHO bije na alarm – zjadamy 40 kg cukru rocznie. To dwa razy za dużo. Ale większość z nas nie wyobraża sobie życia bez słodkiego smaku. Warto przyjrzeć się bliżej, czym słodzimy potrawy i co dodają do produktów producenci żywności. Bo słodzić można …
Źródło: News…
Podobne wiadomosci:
Francja zakazuje wegeburgerówFrancja zakazuje wegeburgerówFood Standards Agency w sprawie bezpieczeństwa żywności