Miód z orzechami

MIÓD Z ORZECHAMI
2 kawałki cynamonu

2 gwiazdki anyżku

10 orzechów włoskich

500 g miodu

Przygotowanie:
O tej porze roku miód powinien być skrystalizowany więc musimy go zdekrystalizować w umiejętny sposób. Najprościej jest słoik z miodem  wstawić do ciepłej wody o temperaturze nie przekraczającej 40 ° C. Jak wiadomo, woda szybko stygnie więc ją należy często wymieniać.

W słoikach umieścić po 1 kawałku cynamonu i gwiazdce anyżku oraz po 5 orzechów włoskich. Zalać miodem, zakręcić i odstawić na tydzień.


Źródło: Miód z orzechami


Podobne wiadomosci:

  • Jogurt z miodem i orzechami
  • PYSZNE KARNAWAŁOWE PIEROGI.
  • Miód o smaku runa
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie lublin skanowanie Lublin drukowanie z internetu projekty powykonawcze archiwizacja dokumentacji skanowanie do pliku wielki format skanowanie dokumentacji lublin