Jak poprawisz jakość złego miodu?

Sztuka spożywczej kosmetyki ma piękną, starożytną tradycję. „Jak
poprawisz jakość złego miodu?
– pytał Marek Gawiusz Apicjusz
w podręczniku sztuki kulinarnej z V wieku. – Zły miód przeznaczony na
sprzedaż uczynisz dobrym, jeśli wymieszasz razem jedną część złego miodu
z dwiema częściami dobrego
”. Prawda, że proste? Przynajmniej naturalne.
Dziś jeszcze prościej sięgnąć po niedrogie, szybko działające środki
chemiczne, które zatrą ślady nieświeżości, w okamgnieniu odmłodzą stary
owoc lub przeciwnie – jeśli potrzeba, niedojrzały owoc w ciągu jednej
nocy uczynią zdatnym do sprzedaży.
Czytaj całość…



Źródło: Jak poprawisz jakość złego miodu?


Podobne wiadomosci:

  • Błędy w oznakowaniu miodu i produktów na bazie miodu
  • Czy izolacja domu wpływa na jego jakość?
  • Symbole na zamiennikach. Jak odczytać jakość części samochodowych?
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie projekty powykonawcze dokumentacja powykonawcza skanowanie do pliku wielki format skanowanie kolor lublin skanowanie lublin wielki format skan skanowanie dokumentacji lublin