Czym słodzić?

Cukier i substancje słodzące nie cieszą się zbyt dobrymi opiniami. Jedni unikają słodzenia, inni stosują zamienniki. Substancje słodzące dzielą się na naturalne i syntetyczne. Które powinniśmy ograniczyć, których lepiej unikać, a którymi możemy słodzić bez obaw? Czy trzeba w tym przypadku wybierać mniejsze zło? Oto galeria z podpowiedziami.

Miód pszczeli jest najlepszą substancją słodzącą (fot. Dariusz Małanowski Pszczeli Park)

Miód – dobra i naturalna substancja słodząca
Miód zawiera naturalną fruktozę, o której była już mowa, a także glukozę. Jest pochodzenia naturalnego – wytwarzany głównie przez pszczoły z nektaru kwiatowego i soków roślinnych. Miody dzielimy na nektarowe, spadziowe i mieszane. Miody zawierają m.in. węglowodany, kwasy organiczne, witaminy, olejki eteryczne…

Czytaj więcej…



Źródło: Czym słodzić?


Podobne wiadomosci:

  • Czym karmić pszczoły?
  • Czym leczą się Polacy?
  • Czym wyróżniają się inteligentne domy?
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin skanowanie lublin skanowanie kolor lublin skanowanie lublin wielki format skan serwis ekspresów serwis ekspresów do kawy w Lublinie wydruki lublin centrum format lublin wielkoformatowe format