Rabarbarowy chutney

Kto lubi troszkę eksperymentować w kuchni, powinien spróbować gęstego sosu z rabarbarem w roli głównej. Trzeba obrać i posiekać na drobno dwie łodygo rabarbaru, dużą czerwoną cebulę. Na rozgrzanej oliwie z oliwek delikatnie zeszklić cebulkę, następnie dodać skrojony rabarbar, 2-3 łyżki miodu (od biedy może być cukier), świeżego rozmarynu (może być tymianek). Smażymy na małym ogniu aż powstanie jednolita masa, jeśli potrzeba możemy podlać składniki czerwonym winem. Na koniec dodajemy łyżkę ostrej musztardy (najlepiej Dijon) . Solimy morską solą, świeżo mielonym pieprzem i gotowe.

Więcej przepisów z miodem…



Źródło: Rabarbarowy chutney


Podobne wiadomosci:

  • No related posts
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin skanowanie lublin skanowanie kolor lublin wydruki lublin wielki format skan zesłańców sybiru lublin projekty powykonawcze archiwizacja dokumentacji skanowanie do pliku wielki format