Grzaniec czeka na odkrycie

- Trzy, cztery goździki, cynamonu szczypta, łyżeczka miodu. Może być lipowy albo wielokwiatowy. Podgrzewamy te składniki z winem do około 75 stopni Celsjusza. Wrzucamy kawałki pomarańczy – Joanna Borowicz, współwłaścicielka toruńskiej kawiarni „Róże i Zen”, osobiście przeprowadza ceremonię. Bo przygotowanie grzańca wymaga zawsze sporo zabawy i czasu. – Jeżeli ktoś chce po prostu grzańca, proponujemy najczęściej „Grzane Starotoruńskie”. Gotowe do użycia, wystarczy podgrzać. Prawdziwi smakosze wybierają ulubione wino, z którego mamy zrobić grzańca. Miodu dodajemy więcej, oczywiście, do win wytrawnych. Słodsze wymagają go mniej…

Czytaj więcej…



Źródło: Grzaniec czeka na odkrycie


Podobne wiadomosci:

  • BOTANICZNE ODKRYCIE W PUSZCZY PISKIEJ
  • Grzaniec z miodu pitnego
  • Czeka nas zima stulecia
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin drukowanie wydruki z internetu lublin cyfrowe kopiarki warszawa kolorowe wielki format w lublinie skanowanie lublin skanowanie dokumentów lublin