Gospodarstwo Pasieczne PACHNICZÓWKA

Adrian Pachnik ukończył jedyną szkołę pszczelarską w Europie, czyli Technikum Pszczelarskie w Pszczelej Woli, gdzie pokazano mu, że pszczelarstwo to nie tylko hobby, ale również sposób na biznes. Miody pozyskiwane w pasiece po skrystalizowaniu są przekładane do słoików „na zimno”, czyli bez dekrystalizacji. Adrian Pachnik kilka lat temu zaczął produkować Miodowe Piwo Mazowieckie, jedyne w
Polsce warzone bez udziału zbóż. A od dwóch lat sprzedaje Miodoladę
Mazowiecką (o smaku miętowym i imbirowym), bezalkoholowe, miodowe napoje
z naturalnymi wyciągami z ziół i owoców. Napój jest wpisany na listę
produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa.
Ponadto Firma Pachniczówka prowadzi produkcję pasieczną polegającą na
prowadzeniu gospodarstwa pasiecznego-towarowego nastawionego na
pozyskiwanie miodów rodzajowych, pyłku kwiatowego, pierzgi oraz kitu
pszczelego. Konfekcjonowanie tych produktów w stanie nieprzetworzonym
oraz przerób prowadzone są głównie pod katem miodosytnictwa.
Pachniczówka jedna z zaledwie kilkudziesięciu polskich firm została
wpisana na listę Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa
Kulinarnego.

PACHNICZÓWKA Gospodarstwo Pasieczne
Czytaj całość…


Źródło: Gospodarstwo Pasieczne PACHNICZÓWKA


Podobne wiadomosci:

  • Maćko na Apimondii w Argentynie
  • Prace pasieczne w ciągu roku.
  • Miody Wambierzyce Pasieka Kurpiel
  • Skomentuj:

    You must be logged in to post a comment.

    skanowanie Lublin kopiowanie serwis kopiarek convert Warszawa naprawa ksero Warszawa skanowanie lublin kopiowanie