GĘŚ (NIE TYLKO) W RESTAURACJI.
Nieodłącznym elementem dorocznej, jesiennej kampanii gęsinowej, prowadzonej przez kujawsko-pomorski samorząd, jest zachęcanie restauratorów z całej Polski do serwowania potraw ze znakomitego gęsiego mięsa. W ubiegłym roku było to ponad 230 lokali, które w swoich menu oferowały konsumentom co najmniej jedno danie z gęsiny.
Właśnie dotarło do nas zaproszenie adresowane do restauratorów, zachęcające do udziału w tegorocznej edycji „Czasu na gęsinę”. Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko – do 11 listopada br. – wypełnić formularz dostępny „online”. W zamian za serwowanie dań z gęsiny restauracje zyskają pomoc w promocji w ramach kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”, a restauratorzy, którzy otrzymają najwięcej pozytywnych opinii i rekomendacji od swoich klientów mogą liczyć na nagrody.
Źródło: GĘŚ (NIE TYLKO) W RESTAURACJI.